aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Orzechowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna babkiem o smaku orzeszków...

Orzechowa babka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Orzechowa babka

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowa babka
Miękką margarynę ucieramy mikserem na wolnych obrotach z cukrem białym i waniliowym. Następnie dodajemy pojedynczo jajka i ucieramy dalej. Następnie orzechy wkładamy do foliowego woreczka i robijamy tłuczkiem do mięsa. Takie zmieżdżone orzeszki dodajemy do naszego ciasto. Mąkę przesianą wraz zproszkiem do pieczenia również dodajemy. Całość przelewamy na silikonową keksówkę i pieczemy w 180 stopniach ok godziny.
Orzechowa babka
Miękka margarynę ucieramy z cukram i dodajemy jajka
Orzechowa babka
Następnie dodajemy zmiażdzone orzeszki i mieszamy
Orzechowa babka
Ciasto przelewamy na silikonową keksówkę i pieczemy około godziny