Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Orzechowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne babeczki orzechowe

Orzechowe babeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Orzechowe babeczki

 

  • 1 jajko
  • ½ szkl mąki
  • ¼ szkl cukru
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki oleju
  • ¼ szkl orzechów włoskich i laskowych

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe babeczki
Orzechy drobno siekamy. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po troszeczku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie wlewamy olej. Miksujemy. Dodajemy posiekane orzechy. Mieszamy. Ciastem wypełniamy formy na babeczki. Pieczemy około 20 minut w temp. 175 stopni. Po przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Orzechowe babeczki
Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po troszeczku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie wlewamy olej. Miksujemy.
Orzechowe babeczki
Dodajemy posiekane orzechy. Mieszamy.
Orzechowe babeczki
Ciastem wypełniamy formy na babeczki. Pieczemy około 20 minut w temp. 175 stopni. Po przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka