Sposób przygotowania:
Orzechowe ciasteczka z cynamonemETAP 1:

15 dag orzechów zmielić w młynku do żółtego sera lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach, resztę posiekać.
ETAP 2:

Mąkę z sodą oczyszczoną, kakao i cynamonem, przesiać, wymieszać z połową mielonych orzechów.
ETAP 3:

W drugiej misce utrzeć masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku. Następnie dodawać stopniowo mąkę i miksować do połączenia się składników.
ETAP 4:

Na końcu dodać posiekane orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową i płatki owsiane. Zagnieść ciasto ręcznie lub wymieszać za pomocą haków.
ETAP 5:

Uformować kulki, obtoczyć w cukrze wymieszanym z cynamonem.
ETAP 6:

Spłaszczyć, posmarować białkiem, posypać mielonymi orzechami. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-17 minut.