Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Orzechowe polędwiczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Potrzeba tak nie wiele, a oryginalne mięsko do obiadu przygotujemy w kilka chwil

Orzechowe polędwiczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Orzechowe polędwiczki

 

  • 1 cienka polędwiczka wieprzowa
  • 150 gram orzechy włoskie
  • 1-2 jajka
  • zioła włoskie
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Orzechowe polędwiczki
Polędwicę kroimy w cienkie plastry, a następnie rozbijamy je pięścią ( mięso jest na tyle delikatne, że nie polecam rozbijania tłuczkiem). Orzechy włoskie drobno siekamy. Do talerza wbijamy jajka i rozbijamy je widelcem. Mięso doprawiłam tylko i wyłącznie ziołami włoskimi, w których znajduje się wielość aromatycznych przypraw oraz sól. Kawałki mięsa panierujemy w jajku i orzechach - mocno dociskamy. mięso smażymy po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu - podajemy na ciepło do biadu.
Orzechowe polędwiczki
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Orzechowe polędwiczki
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Orzechowe polędwiczki
Kawałki mięsa panierujemy w jajku i orzechach .