Sposób przygotowania:
Chrupiące orzechowe ciastka Eli bez pieczeniaprzygotowanie składników
Orzechy włoskie rozbić i wyłuskać.
przygotowanie składników cd
Przygotować płatki kukurydziane.
przygotowanie składników cd
Czekolady połamać na kostki i przełożyć do metalowej miski.
przygotowanie składników cd
Na miseczkę wyłożyć miód. Do mlecznika wlać mleko. Do rondelka przelać mleko, dodać miód i lekko podgrzać.
przygotowanie składników cd
Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać.
przygotowanie ciastek
Miskę z czekoladą umieścić na naczyniu z wrzącą wodą.
przygotowanie ciastek cd
Do czekolady dodać mleko z miodem , cukier waniliowy i wszystko razem roztopić.
przygotowanie ciastek cd
Do płatków dodać orzechy i czekoladę z dodatkami. Wszystko razem wymieszać.
przygotowanie ciastek cd
Papier do pieczenia posmarować olejem. Gałkownicę do lodów wysmarować w środku olejem i formować ciastka. Ułożyć je na posmarowanym papierze i zostawić do zastygnięcia.
Ciastka układać w pojemniku przekładając warstwy papierem do pieczenia. Pojemnik przykryć i włożyć do lodówki żeby stężały. Smacznego!