alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Orzechowe ule

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ule to jedne z nielicznych ciastek, które uwielbia moja rodzina.

Orzechowe ule

Składniki:

Orzechowe ule

 

  • orzechy włoskie 20 dkg
  • cukier puder 40 dkg
  • białko 2 szt
  • masa do uli
  • masło 125 gr
  • cukier puder 125 gr
  • żółtka 3 szt
  • spirytus 80-100 ml
  • wafle tortowe

Sposób przygotowania:

Orzechowe ule
Orzechy zmielić w maszynce i wymieszać z cukrem pudrem i białkami. Foremką do uli zrobić ule robiąc w środku z dziurką na masę. Masa do uli" Masło ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem .Następnie dodajemy spirytus ustalając ostrość masy wg siebie. Ule wypełnić masą, i przykryć wykrojoną foremką waflą tortową .