SUPERPRZEPIS

Orzechowo-bakaliowe ciasto

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Orzechowo-bakaliowe ciasto

Ciasto przypominające keks lecz z bardzo wyraźnym smakiem orzechów które tutaj grają bardzo dużą rolę.

Składniki:

Orzechowo-bakaliowe ciasto

 

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Orzechowo-bakaliowe ciasto

ETAP 1:

Orzechowo-bakaliowe ciasto
Bakalie mozna dodać dowolne takie jakie lubimy

Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie dodawać po jednym jajku na zmianę z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami.

Wszystkie bakalie dodać do gładkiego ciasta i delikatnie wymieszać.

ETAP 2:

Orzechowo-bakaliowe ciasto
Na wierzchu ciasta ułożyć połówki orzechów

Formę do pieczenia 20 cm średnicy wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ciastem na wierzchu ułożyć połówki orzechów i piec w temp. 160st około 60 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

ETAP 3:

Orzechowo-bakaliowe ciasto

po upieczeniu i wystudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem.