Sposób przygotowania:
Kora orzechowa z delicjami
Biszkopty:
Rodzynki przelewamy wrzątkiem, studzimy. Orzechy mielimy lub drobno siekamy. Wszystkie bakalie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, dodajemy cukier następnie żółtka, Gdy jajka będą dobrze ubite dodajemy mąkę wymieszaną z bakaliami. Ciasto rozlewamy na 2 blachy i pieczemy ok 35 minut w temp 165stopni.
Masa:
Sok gotujemy z 1 szkl wody. W 3/4 szkl wody mieszamy budynie , mąkę, żółtka i wlewamy na wrzący sok. Przykręcamy ogień i gotujemy aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę i dodajemy budyń.
Przełożenie:
Delicje nasączyć kawą ze spirytusem. Na jeden biszkopt wyłożyć połowę kremu, ułożyć delicje czekoladą w duł lekko je wciskając w krem, nasączyć je ponownie pozostałym ponczem i wyłożyć resztę kremu pozostawiając z 5 łyżek. Przykryć biszkoptem i rozsmarować pozostawiany krem. Na kremie ułożyć pokrojone brzoskwinie, i zalać tężejącą galaretką.
Rodzynki przelewamy wrzątkiem, studzimy. Orzechy mielimy lub drobno siekamy. Wszystkie bakalie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, dodajemy cukier następnie żółtka, Gdy jajka będą dobrze ubite dodajemy mąkę wymieszaną z bakaliami. Ciasto rozlewamy na 2 blachy i pieczemy ok 35 minut w temp 165stopni.
Masa:
Sok gotujemy z 1 szkl wody. W 3/4 szkl wody mieszamy budynie , mąkę, żółtka i wlewamy na wrzący sok. Przykręcamy ogień i gotujemy aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę i dodajemy budyń.
Przełożenie:
Delicje nasączyć kawą ze spirytusem. Na jeden biszkopt wyłożyć połowę kremu, ułożyć delicje czekoladą w duł lekko je wciskając w krem, nasączyć je ponownie pozostałym ponczem i wyłożyć resztę kremu pozostawiając z 5 łyżek. Przykryć biszkoptem i rozsmarować pozostawiany krem. Na kremie ułożyć pokrojone brzoskwinie, i zalać tężejącą galaretką.