Sposób przygotowania:
Orzechowo-pomarańczowe tartaletki
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać żółtka, śmietanę, starte orzechy i skórkę pomarańczową, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować, wylepić foremki i nakłuć widelcem.
Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Upieczone wyjąć i ostudzić. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody, przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z galaretką, włożyć do szprycy cukierniczej i ozdobić zimne tarteletki.
Na środek ułożyć po łyżeczce masy krówkowej, posypać posiekanymi orzechami.
Następnie ciasto rozwałkować, wylepić foremki i nakłuć widelcem.
Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Upieczone wyjąć i ostudzić. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody, przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z galaretką, włożyć do szprycy cukierniczej i ozdobić zimne tarteletki.
Na środek ułożyć po łyżeczce masy krówkowej, posypać posiekanymi orzechami.
rozmarzona.marzena