Sposób przygotowania:
Tartaletki z pomarańczą
Szorujemy pomarańcze. Z jednej ścieramy skórkę. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy je w plastry. Jaja ubijamy z cukrem, dodajemy twarożek, proszek budyniowy waniliowy - mieszamy dokładnie. Dodajemy startą skórkę pomarańczową i sok, który wyciekł podczas krojenia pomarańczy - mieszamy dokładnie. Wylepiamy foremki na tartaletki ciastem kruchym. Napełniamy je do połowy masą serową. W środek każdej tartaletki wkładamy plaster pomarańczy. Pieczemy w temp. 180 st.C przez około 25 minut do chwili, aż ciasto ładnie się zarumieni. Po wystudzeniu dekorujemy stopioną (z dodatkiem mleka i masła ) czekoladą oraz gałązkami mięty.
edytaha
jaNina
Oczywiście ta jest Twoja Edytko :) jak obiecywałam :)
edytaha
:)
marietta
jaNina
oj niestety zjedzone :(