Sposób przygotowania:
Bajaderki wiosennePrzygotowanie:
Specjalnie upiekłam murzynka zwykłego tak jak pieczecie zwykłą babeczkę w domu i postanowiłam zrobić z niego bajaderki.
Wcale nie wyszedł mi zakalec jeśli tak myślicie to jesteście w błędzie :)
Jajka ubiłam z cukrem na puch dodałam miękkie mało i resztę składników.
Ucierałam składniki na puszystą masę. Przełożyłam do formy i upiekłam babkę.
Piekłam 45 minut w 170 stopniach. Murzynka rozdrobniłam w palcach drobno tak aż do rozkruszenia ( palcami robiłam po ostudzeniu ).
Posypałam migdałami w płatkach i rodzynkami.Rozpuściłam czekoladę z masłem i mlekiem polałam na murzynka.
Robiłam kuleczki i obtaczałam w przygotowanych posypkach (orzechy nerkowca,orzechy laskowe, kokos,posypki kolorowe).
Bajaderki wyglądały cudnie i na prawdę wam gorąco polecam nie tylko od Święta.