Sposób przygotowania:
Orzechowy jabłecznik
Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę dodajemy żółtka i nadal ucieramy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i orzechami mieszamy z utartą margaryną i żółtkami. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie z ciastem.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 50 minit w temp 180 stopni.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i orzechami mieszamy z utartą margaryną i żółtkami. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie z ciastem.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 50 minit w temp 180 stopni.