Sposób przygotowania:
Szybki murzynek
Wodę zagotować z cukrem, dodać margarynę lub masło, ucierać trzymając naczynie na małym ogniu ciągle ucierając dodać kakao.
Po rozpuszczeniu margaryny masę zdjąć z ognia odlać 1/4 szklanki do polania upieczonego ciasta.
Gdy masa ostygnie dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułka formy.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 35 -45 minut.
Ciasto po upieczeniu wystudzić ,wyjąc z formy i polać odłożoną masą.
Posypać kolorową posypką lub kokosem.
Po rozpuszczeniu margaryny masę zdjąć z ognia odlać 1/4 szklanki do polania upieczonego ciasta.
Gdy masa ostygnie dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułka formy.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 35 -45 minut.
Ciasto po upieczeniu wystudzić ,wyjąc z formy i polać odłożoną masą.
Posypać kolorową posypką lub kokosem.
gusia1000