lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Orzechowy murzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dziś będzie słodko i orzechowo w polewie czekoladowej. Murzynek przyjemnie się je czuć wyraźnie orzechy.

Orzechowy murzynek Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Orzechowy murzynek

Składniki :

Dodatkowo:

  • czekolada 150 g
  • mleko 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Orzechowy murzynek

Krok 1

Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia do misy i dodajemy kakao, mieszamy.
Rozpuszczamy margarynę w wodzie i wlewamy do mąki.
Wbijamy jaja i wsypujemy ksylitol, mieszamy łopatką. Orzechy włoskie wkładamy do woreczka i tłuczkiem tłuczemy, połowę wsypujemy do reszty składników . a drugą połowę zostawiamy do dekoracji murzynka.


Przekładamy ciasto do formy prostokątnej na babkę, najpierw jednak smaruje ja tłuszczem. Wkładam do pieca i piekę 55 minut w 180 stopniach.


Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Polewamy murzynka i posypujemy orzechami włoskimi.

Orzechowy murzynek
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia do misy i dodajemy kakao, mieszamy.
Orzechowy murzynek
Rozpuszczamy margarynę w wodzie i wlewamy do mąki.
Orzechowy murzynek
Wbijamy jaja i wsypujemy ksylitol, mieszamy łopatką.
Orzechowy murzynek
Orzechy włoskie wkładamy do woreczka i tłuczkiem tłuczemy.
Orzechowy murzynek
Połowę ORZECHÓW wsypujemy do reszty składników .
Orzechowy murzynek
Przekładamy ciasto do formy prostokątnej na babkę , najpierw jednak smaruje ja tłuszczem. Wkładam do pieca i piekę 55 minut w 180 stopniach