Sposób przygotowania:
Ciasto murzynkowe z orzechami
Ciasto: Wodę, cukier, margarynę i kakao zagotować. Po ostudzeniu odlac 1/2 szklanki (na polewę). Do zimnej masy wsypac makę z proszkiem. Wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodać ubita na sztywno pianę z białek i jeszcze raz wymieszać. Piec 1 godzinę. Przeciąć na pół. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodac żółtka i zmiksować. Nastepnie dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz orzechy i wymieszać. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Masa: Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić na puch, dodać cukier puder i przestudzoną żelatynę. Zmiksować. Ciasto posmarować powidłami i przyłożyć biszkoptem orzechowym, posmarować masa i przyłożyć druga czescią ciasta. Na wierzchu zrobić wzorki masa i posypać płatkami migdałowymi.