Sposób przygotowania:
,,Wypasiony,, murzynek.
Daktyle bez pestek namaczamy w sambuce na ok 3 godziny.Cukier, margarynę, kakao,mleko podgrzewamy do otrzymania jednolitej masy. Odlewamy 1/2 szklanki na polewę. Kiedy masa ostygnie dodajemy wymieszane razem make, żółtka, proszek do pieczenia i przyprawę do pierników. Miksujemy aż wszystko się połączy. Białka ubijamy na piane,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wylewamy masę na tortownice, na gore dajemy pokrojone kawałki daktyli. Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min. Kiedy ciasto ostygnie przekrawamy je na pół i przekładamy kremem orzechowym. Górę ciasta polewamy polewa i dekorujemy(ja użyłam posypki czekoladowej Mcflurry)
Jojo
Natala1210
luna
Sarenka
Senqa
Mandaryna
czarownica
Justysia22