babciagenia

babciagenia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Oscypek z patelni

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jedno z najczęściej zamawianych przystawek w mojej restauracji.

Oscypek z patelni

Składniki:

Oscypek z patelni

 

  • 8 oscypków (obojętnie jakich)
  • 4 łyżek oliwy
  • 8 plasterków boczku
  • żurawina w słoiczku

 

Sposób przygotowania:

Oscypek z patelni
Na początek osypki lekko podpiec na oleju. Zdjąć z patelni. Zawinąć w plastry boczku ponownie piec aż boczek będzie lekko brązowy. Oscypki wyłożyć na talerze (ja daję na jedną porcję 2 oscypki) Polecam podawać na przystawkę razem z żurawiną z słoiczka.
PS. najlepiej użyć oscypków takich jak na zdjęciu