Sposób przygotowania:
Ośmiornica z sałatką z granatem
Mrożoną ośmiornicę rozmroź, umyj, poobijaj ośmiornicę tłuczkiem. Czosnek posiekaj - jeden ząbek odłóż do marynaty.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż posiekany ząbek czosnku i chili, wrzuć cytrynę i pomarańczę. Wrzuć ośmiornicę. Duś kilka minut, po czym wlej wino.
Następnie ośmiornicę duś 60 min. Sprawdzaj, czy jest miękka, wkłuwając nóż. Miękka ośmiornicę wyjmij z garnka, odkrój macki, resztę mięsa pokrój na drobne kawałki -odłóż do sałatki.
Zrób marynatę z oliwy, ostrej papryki, ząbku czosnku, natki pietruszki, zamarynuj ośmiornicę, po czym grilluj ją na patelni.
Rukolę umyj, z granata wyjmij ziarna. Szynkę parmeńską pokrój na kawałki. Szynkę, rukolę, granat, kawałki ośmiornicy i posiekaną miętę połącz w sałatkę, dodaj dressing zrobiony z oliwy (2 łyżki),musztardy, soku z granata (łyżka) i miodu.
Podaj ośmiornicę z sałatką.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż posiekany ząbek czosnku i chili, wrzuć cytrynę i pomarańczę. Wrzuć ośmiornicę. Duś kilka minut, po czym wlej wino.
Następnie ośmiornicę duś 60 min. Sprawdzaj, czy jest miękka, wkłuwając nóż. Miękka ośmiornicę wyjmij z garnka, odkrój macki, resztę mięsa pokrój na drobne kawałki -odłóż do sałatki.
Zrób marynatę z oliwy, ostrej papryki, ząbku czosnku, natki pietruszki, zamarynuj ośmiornicę, po czym grilluj ją na patelni.
Rukolę umyj, z granata wyjmij ziarna. Szynkę parmeńską pokrój na kawałki. Szynkę, rukolę, granat, kawałki ośmiornicy i posiekaną miętę połącz w sałatkę, dodaj dressing zrobiony z oliwy (2 łyżki),musztardy, soku z granata (łyżka) i miodu.
Podaj ośmiornicę z sałatką.
Orzeł73
Ag.Zetka
A dlaczego tak uważasz? Niektórzy lubią ośmiornicę ;)