MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Ossobuco z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gicz cielęca pieczona z warzywami

Ossobuco z warzywami

Składniki:

Ossobuco z warzywami

 

  • 2 plastry giczy cielęcej ok 300-350g
  • pietruszka
  • marchewka
  • cebula
  • pomidory w puszce bez skóry 400g
  • sól, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania:

Ossobuco z warzywami
Cebulę kroimy w małą kostkę, marchew i pietruszkę w paski (julienne). Pomidory lekko rozgniatamy, mieszamy z cebulą i doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Plastry mięsa nacieramy papryką, solą i pieprzem, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Przysypujemy marchewką i pietruszką, a następnie zalewamy pomidorami. Całość pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.

Tagi:

beza bezy