Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Ostra zupa Bielickiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Może wydać się trudna, ale warta jest tego czasu, jaki wymaga, o ile ktoś lubi ostrzejsze potrawy

Ostra zupa Bielickiej

Składniki:

Ostra zupa Bielickiej

 

  • 2 duże czerwone papryki
  • 2 duże pory
  • 1 kalafior
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 kapusta pekińska lub włoska
  • 1 kg kiełbasy
  • 2 kostki rosołowe
  • 1/2 małej łyżeczki chilli (jeśli w płynie to 1-2 łyżeczki)
  • 2 małe słoiczki koncentratu
  • sól

Sposób przygotowania:

Ostra zupa Bielickiej
Paprykę pokroić w cienkie paski, pory w talarki, kalafiora podzielić w różyczki, pieczarki pokroić wg przekroju na plasterki, kapustę drobno poszatkować. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. wszystko wrzucić do dużego garnka, zalać wodą aby tylko przykryło zawartość, TYLKO osolić i dodać kostki rosołowe.Gotować na małym ogniu. Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać chilli, chwilę pogotować i dodać koncentrat. Ja nie doprawiam niczym innym, ale należy spróbować i dopasować do indywidualnego smaku. Podawać bardzo gorące z chlebem ziarnistym lub z bułeczką. Z podanych składników wychodzi duży gar, ale zawsze znika. SMACZNEGO!!!

Tagi:

kielbasa