zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ostry dip czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

idealny do wędlin, jajek i sałatek

Ostry dip czosnkowy

Składniki:

Ostry dip czosnkowy

 

  • 5 ząbków czosnku
  • 5 łyżek pikantnego ketchupu
  • 6 łyżek majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 szczypta cukru
  • 3 szczypty przyprawy mix chili Scotch Bonnet

Sposób przygotowania:

Ostry dip czosnkowy
Ząbki czosnku obrać z łupinek. Obrane przecisnąć do miseczki przez praskę do czosnku. Dodać ketchup i majonez oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać ze sobą składniki dipu. Gotowy dip odstawić na 10 minut do przegryzienia się smaków. Podawać do jaj, wędlin czy też sałatek.