Sposób przygotowania:
Ostry ketchup z papryki i chiliETAP 1:
![Ostry ketchup z papryki i chili Ostry ketchup z papryki i chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ostry-ketchup-z-papryki-i-chili-368099.jpg)
Czerwoną paprykę myjemy, kroimy na pół, wydrążamy nasiona ze środka, z chili robimy to samo tyle że w rękawiczkach-grozi poparzeniem! Czosnek obieramy z łusek.
ETAP 2:
![Ostry ketchup z papryki i chili Ostry ketchup z papryki i chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ostry-ketchup-z-papryki-i-chili-368100.jpg)
Następnie papryki i obrany czosnek mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczkach.
ETAP 3:
![Ostry ketchup z papryki i chili Ostry ketchup z papryki i chili](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ostry-ketchup-z-papryki-i-chili-368101.jpg)
Zmielone warzywa przekładamy do garnka, wlewamy ocet, wsypujemy sól i cukier wrzucamy liście laurowe dodajemy koncentrat pomidorowy całość gotujemy 1 godzinę mieszając od czasu do czasu, po upływie tego czasu wlewamy olej gotujemy 15 minut-rozlewamy do wyparzonych słoiczków najlepiej małych, zakręcamy i gorące okręcamy w gruby koc-nie pasteryzujemy.
Jagoda.L