Sposób przygotowania:
Ostre i aromatyczne skrzydełka
Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy lotki.Wkładamy do miski i dodajemy płatki zielonej papryki,śmietanę,ketchup,chili w proszku,paprykę słodką,cebulę pokrojoną w krążki,imbir,garam masala,papryczkę chili pokrojoną w krążki,ząbki czosnku pokrojone w plasterki- solimy,pieprzymy i całość mieszamy,przykrywamy i wkładamy do lodówki na min.2h.
Po tym czasie wyciągamy skrzydełka i układamy je na wysmarowanej olejem blaszce lub naczyniu żaroodpornym wraz z pozostałą marynatą. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h (grzanie góra-środkowa półka) Pod koniec odkrywamy skrzydełka i podpiekamy z włączonym termoobiegiem na złoty/brązowy kolor (jak kto lubi) Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Po tym czasie wyciągamy skrzydełka i układamy je na wysmarowanej olejem blaszce lub naczyniu żaroodpornym wraz z pozostałą marynatą. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h (grzanie góra-środkowa półka) Pod koniec odkrywamy skrzydełka i podpiekamy z włączonym termoobiegiem na złoty/brązowy kolor (jak kto lubi) Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
zewa
evita0007
. . . dobrze mówisz i dobrze mnie znasz hihi ^^ nic nie ma :D
zewa
A Ty niedobra ........ :)
Bogsaf
evita0007
. . . na pewno :) Pozdrawiam serdecznie . . .
gusia1000