Sposób przygotowania:
Chili con carne
Przygotowanie: Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Połowę puszki pomidorów zmiksować blenderem. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Pod koniec dodać czosnek i chwilkę podsmażać. Dodać mięso i podsmażać około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać pokrojone i zmiksowane pomidory, ketchup, paprykę słodką, paprykę wędzoną, łyżeczkę przyprawy do chili con carne, wymieszać. Całość podsmażać około 15 minut. Dodać kukurydzę, czerwoną fasolę, wymieszać i doprawić do smaku. Całość podsmażać jeszcze około 5 minut. W zależności jak ostre chcemy danie doprawiamy przyprawą chili con carne. Podajemy według uznania z ryżem ugotowanym na sypko, tortillą, nachosami lub pieczywem.
zbysiowa
alaaa
misia5