Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Ostry krem pomidorowo-paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ostry krem pomidorowo-paprykowy

Ostry krem pomidorowo-paprykowy

Składniki:

Ostry krem pomidorowo-paprykowy

 

  • 4 pomidory bez skórki
  • 2 papryki (żółta i czerwona)
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 czerstwa bułeczka, namoczona
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • cukier
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ostry krem pomidorowo-paprykowy

Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze części i miksujemy w blenderze razem z odciśniętą z wody bułeczką, sosem chili, cukrem, solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.