mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ostry sos meksykański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos do mięsnych potraw.

Ostry sos meksykański

Składniki:

Ostry sos meksykański

 

  • 350 ml przecieru pomidorowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 paprzyka zielona
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • chili,sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka meksykańskiej mieszanki przypraw
  • 0,5 małej puszki fasoli czerwonej konserwowej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ostry sos meksykański
Na początku papryki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i także pokroić w kostkę. Czosnek drobno pokroić lub przepuścić przez praskę.Wszystkie pokrojone składniki wrzucić na głęboką patelnię i podsmażyć chwilę na oleju, dodając sól i pieprz. Następnie patelnię przykryć i warzywa poddusić.Papryka powinna być miękka.Do warzyw dodać fasolę i przecier pomidorowy. Następnie całość doprawić meksykańską mieszanką przypraw i sporą ilością chili. Gotowy sos idealnie pasuje do mięsnych potraw.Nadaje im wyrazistości.Smacznego.

Tagi:

przyprawy