SUPERPRZEPIS

Oszczędny bigos wg Megg

  • Megg
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Oszczędny bigos wg Megg Więcej zdjęć (5)

Oszczędny bigos wg Megg

Składniki:

Oszczędny bigos wg Megg

 

  • 1/2 kapusty biała
  • mięso z rosołu
  • warzywa z rosołu
  • 1 cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki przyprawy do bigosu
  • kwasek cytrynowy do smaku

Sposób przygotowania:

Oszczędny bigos wg Megg
Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą, osolić i gotować do miękkości, a następnie odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Mięso z rosołu oddzielić od kości, a następnie pokroić na drobne kawałeczki. Warzywa z rosołu pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz mięso i całość razem podsmażać przez parę minut. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 1/2 szkl wody i wlać do odcedzonej kapustę, wymieszać i gotować na małym ogniu. Podsmażone warzywa wraz z mięsem również dodać do kapusty. Dodać również przyprawę do bigosu i całość dokładnie wymieszać, gotując jeszcze parę minut. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.
Oszczędny bigos wg Megg
Oszczędny bigos wg Megg
Oszczędny bigos wg Megg
Oszczędny bigos wg Megg