Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Otrębowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące otrębowe orzeszki na przekąskę

Otrębowa przekąska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Otrębowa przekąska

 

Sposób przygotowania:

Otrębowa przekąska
Do miski przesypać otręby (można je tez zmiksować na drobniejsze). Następnie dodać jajka oraz jogurt i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryka , wymieszać i odstawić na 30 minut. Z powstałej masy formować małe kuleczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.
Otrębowa przekąska
Do otrąb dodać jajka oraz jogurt i dokładnie wymieszać
Otrębowa przekąska
Następnie doprawić solą pieprzem i słodką papryką
Otrębowa przekąska
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut
Otrębowa przekąska
Z masy formować kuleczki układać na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec

Tagi:

jajko jajka