Sposób przygotowania:
Otrębowe muffinki bez mąki i tłuszczu
Otręby zmielić na mąkę( ja zrobiłam to w młynku do kawy). Przełożyć do miski. Białko oddzielić od żółtka. Do żółtka dodać słodzik i utrzeć na jasną masę. Dodać skórka z pomarańczy oraz 2 łyżki jogurtu. Zmiksować. Dodać proszek do pieczenia i znów zmiksować. Stopniowo dodawać otręby i mieszać mikserem. Gdyby masa była zbyt sucha dodać resztę jogurtu. Morele pokroić w małą kostkę. Dodać do ciasta. Wymieszać. W osobnej misce białko ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Przełożyć piane i delikatnie wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki i piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 około 200 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego!