Sposób przygotowania:
Owoce morza na pikantnym tofu na waflu.
Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy pikantną pastę Sambal Oelek - mieszamy dokładnie. Odsączone owoce morza smażymy pół minuty na głebokim tłuszczu, wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku. Smażymy listki bazylii i pietruszki po 10 sekund, by były chrupiące. Wkładamy na ręcznik papierowy Pokrojoną cebulę, marchewkę wrzucamy na rozgrany olej arachidowy, smażymy na chrupiąco, dodajemy zmiażdzony czosnek, skrapiemy sosem sojowym i ostrygowym. Smazymy jeszcze kilka minut, Dodajemy sok z cytryny i owoce morza. Doprawiamy do smaku pieprzem cytrynowym i solą - podgrzewamy, aż będa ciepłe. Na końcu dodajemy posiekany szczypior. Wafle smarujemy pikantna pastą, na którą nakładamy owoce morza.
Luśka