Sposób przygotowania:
Owoce morza w białym winie
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy drobno posiekane 2,5 ząbka czosnku i chwilkę smażymy. Następnie wrzucamy mrożone owoce morza. Na dużym ogniu smażymy odparowując wodę. Wlewamy połowę wina i również odparowujemy ciągle na dużym ogniu. Gdy płynów pozostanie niewielka ilość wlewamy śmietanę kremową. Po chwili wlewamy pozostałe wino. Smażymy na mniejszym ogniu mieszając od uzyskania odpowiedniej konsystencji. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię grillową. Bagietkę lub inne białe pieczywo (ja użyłem paluchów serowych) kroimy bądź w kromki bądź po połowie wzdłuż. Rumienimy z dwóch stron. Ciepłe pieczywo nacieramy pozostawioną połówką czosnku. Pieczywo podajemy z owocami morza polanymi sosem. Świetnie smakuje maczane w winnym sosie. Smacznego.