Sposób przygotowania:
Owoce morza z warzywami
Ogórek, marchew, pomidory i rukolę pokroić na drobno, dodać groszek, przyprawić solą , oliwą i octem winnym i wstawić do lodówki.
Przygotować sos: anchois rozdrobnić, dodać posiekaną cebulę oraz czosnek.Wymieszać z oliwą.
Krewetki, ośmiorniczki i kalmary umyć i osuszyć następnie posypać solą i obtoczyć w mące.Olej rozgrzać i smażyć je na złoto z kazdej strony.Gotowe podawać z sałatką warzywną i sosem z anchois.
Przygotować sos: anchois rozdrobnić, dodać posiekaną cebulę oraz czosnek.Wymieszać z oliwą.
Krewetki, ośmiorniczki i kalmary umyć i osuszyć następnie posypać solą i obtoczyć w mące.Olej rozgrzać i smażyć je na złoto z kazdej strony.Gotowe podawać z sałatką warzywną i sosem z anchois.