Sposób przygotowania:
owoce morza ze szpinakiem
1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Szpinak rozmrażamy – doprawiamy: jogurt, czosnek, bulion
3. Podsmażamy owoce morza na masełku czosnkowym.
4. Przygotowujemy naczynie żaroodporne – smarujemy masełkiem czosnkowym
5. Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego
6. Dodajemy Czas na obiad…
7. Dodajemy owoce morza
8. Wszystko mieszamy i wyrównujemy górę
9. Na wierzchu układamy warstwę szpinaku, rozprowadzamy równomiernie.
10. Posypujemy startą mozzarellą
11. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy ok.20 min
Ilość składników, zależy jak duży obiad chcemy zrobić:-)
2. Szpinak rozmrażamy – doprawiamy: jogurt, czosnek, bulion
3. Podsmażamy owoce morza na masełku czosnkowym.
4. Przygotowujemy naczynie żaroodporne – smarujemy masełkiem czosnkowym
5. Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego
6. Dodajemy Czas na obiad…
7. Dodajemy owoce morza
8. Wszystko mieszamy i wyrównujemy górę
9. Na wierzchu układamy warstwę szpinaku, rozprowadzamy równomiernie.
10. Posypujemy startą mozzarellą
11. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy ok.20 min
Ilość składników, zależy jak duży obiad chcemy zrobić:-)