Sposób przygotowania:
Owoce pod kruszonką.
Z masła, cukru pudru i mąki zagniatamy kruszonkę i wstawiamy ją do zamrażalnika. Obieramy jabłka, kroimy je w drobne cząstki, zasypujemy cukrem i dusimy je na małym ogniu kilkanaście minut. Jeśli puszczą zbyt dużo soku odlewamy go.Studzimy masę jabłkową.Kroimy brzoskwinie w cząstki. Smarujemy foremkę do zapiekania masłem, wysypujemy grubą warstwą tartej bułki. Układamy warstwę jabłek, plasterki brzoskwiń. Posypujemy owoce cynamonem. Na górze układamy posypkę, po czym wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika (około 190 st.C). Zapiekamy je do chwili aż kruszonka ładnie się zarumieni. Podajemy deser na ciepło z lodami śmietankowymi lub po przestudzeniu.
msewka
Babciagramolka
anemon
jaNina
A Ty Buniu nie bądź taka skromna - wszyscy wiedzą że jesteś mistrzynią :)
Babciagramolka
W pieczeniu ? Hi hi hi - ależ Ci się pomyliło albo uprzejma jesteś . moje ciasta to droga przez mękę - nawet jak wychodzą ( innych nie robię ) i są smaczne to okupione taką dozą irytacji z mojej strony , ze lepiej bym ciasto kupowała :)
jaNina
Wybacz, ale nie wiedziałam....
jednak sadzę, że o niebo lepsze jest twoje ciasto, niż te sklepowe.
Czasem warto się poświęcić.
Kiedyś też wolałam gotować, ale teraz i pieczenie sprawia mi przyjemność.