Sposób przygotowania:
Łaciate ciasto z owocami
Piekarnik włączamy niech się nagrzewa . Wbijamy całe jaja do misy. Dodajemy cukier i miksujemy do momentu kiedy masa potroi objętość i zrobi się jak puch taki . Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia , aby nam nic nie wpadło niepotrzebnego . Rozpuszczamy masło i studzimy. Ostudzone masło i mleko dodajemy do masy . Ciasto dzielimy na połowę , do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Formę okrągłą smarujemy margaryna i obsypujemy mąką albo bułka tartą. Łyżką nakładamy ciasto jasne i ciemne tak na przemian , aż do skończenia. Rozmrożone owoce odciskamy z soku i kładziemy na ciasto lekko dociskając . Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 70 stopniach 60 minut Po wyjęciu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem .
marietta
lalunia
Na pewno i fajny efekt daje :)