Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z owocami
Margarynę posiekać z cukrem, dodać jajko i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na godzinę, aby się schłodziło. W czasie kiedy chłodzi się ciasto przygotować jabłka, papierówki po obraniu i pokrojeniu wymieszać z 4 łyżkami cukru i jagodami. Formę ( 24 cm na 35 cm) wysmarować margaryną i na dnie wyłożyć 3/4 schłodzonego ciasta, następnie lekko je ponakłuwać widelcem i posypać cienką warstwą kaszy manny, następnie na cieście rozłożyć przygotowane jabłka. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru i szczypty soli na koniec wymieszać z suchym proszkiem budyniowym ( budyń możemy dodać o dowolnym owocowym smaku lub tylko śmietankowy), ubitą pianę wyłożyć na jabłkach i posypać porwanym na kawałeczki pozostałym ciastem. Piec 40 minut w temp. 180 st.Po dokładnym schłodzeniu ciasta pokroić je na porcje i udekorować dowolnymi owocami.