Sposób przygotowania:
Owocowa galaretka
Arbuz umyć, przekroić na pół, a następnie wyciąć z niego miąższ. Z miąższu z arbuza powyciągać pestki, a później pokroić go na dość duże kawałki. Gruszkę oraz jabłko umyć, obrać, wyciąć ze środka gniazdo nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Banana obrać, odciąć końcówki i pokroić w kostkę. Mandarynki umyć, obrać, pozbyć się białych części i podzielić na mniejsze kawałki, a każdy z kawałków mandarynki przeciąć jeszcze na pół. Czerwone oraz czarne porzeczki i maliny dokładnie umyć. Agrest również umyć i przekroić na połówki. Ananas z puszki dokładnie odcedzić i pokroić na niedużą kostkę. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, aby zmiękły. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą. Galaretkę przyrządzić zgodnie z instrukcją i odstawić na chwilę, żeby lekko stężała, a później zalać nią składniki, które są w misce. Całość odstawić do lodówki na około 2 godziny, żeby galaretka całkowicie stężała.