Sposób przygotowania:
Owocowa kanapka
Truskawki i maliny wsypać do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu z dodatkiem cukru. Kiedy owoce się zaczną rozpadać zmiksować blenderem i przetrzeć przez sito. Dodać sok i skórkę z cytryny. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody i wlać przestudzoną cienkim strumyczkiem do truskawek z malinami. Wystudzić i połączyć ze zmiksowanego twarogiem. Formę o wymiarach 21x25cm wyłożyć herbatnikami. Wylać tężącą masę truskawkową i wstawić do lodówki. Odsączone brzoskwinie zmiksować z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę wlać cienkim strumyczkiem do brzoskwiń, a następnie połączyć ze zmiksowanym twarogiem. Tężącą masę brzoskwiniową wylać na zastygniętą warstwę truskawkową. Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników. Odstawić do stężenia. Kroić ciepłym nożem między herbatnikami. Smacznego!
agnes31
zbysiowa
Mniam1
To zapraszam, bo właśnie jem i jeszcze mogę częstować :)
luna76
zbysiowa
Z miłą chęcią :)
karola25
gosiapiotrek23
kawka
AZgotuj