Sposób przygotowania:
Owocowa rapsodia
Ze składników na ciasto, żółtka oddzielić od białek. Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać olej, żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, barwnik spożywczy i zmiksować, a na koniec połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.Placek wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną średnią tortownicę lub formę do pieczenia i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.Pozostawić do ostygnięcia. Truskawki oczyścić i obrać z szypułek. Galaretkę zieloną rozpuścić według przepisu na opakowaniu w 500 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Następnie 2 galaretki czerwone rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do ostygnięcia, a kiedy zaczną tężeć, schłodzone mleko skondensowane ubić mikserem na piankę i dodać tężejące czerwone galaretki.Tak przygotowaną masę przełożyć na ciasto, a na masie ułożyć owoce, które zalać tężejącą galaretką zieloną. Odstawić w chłodne miejsce.
luna
yola
małgosia7902
misia53