Sposób przygotowania:
Owocowa pianka
Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru do ubitej bezy dodać żółtka i ostrożnie wymieszać, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wszystko połaczyć.Ciasto wylać do formy ( 33 cm na 22 cm) i piec w temp. 180 st około 15-20 minut po upieczeniu wystudzić i nasączyć dobrze kawą.Arbuza pokroić w kostkę, a truskawki pokroić na połówki lub mniejsze zostawić w całości. Galaretki rozpuścić w 450 ml gorącej wody i wystudzić, śmietanę ubić na sztywno i połączyć z zimną galaretką, dodać wszystkie owoce i wymieszać, następnie odstawić na kilka minut do lodówki, aby pianka lekko zgęstniała i gęstą wylać na spód biszkoptowy który cały czas jest w formie w której się piekł, odstawić do zastygnięcia. Czekoladę zetrzeć na duże wiórki i posypać po wierzchu całe ciasto.