Sposób przygotowania:
Owocowa salsa dla najmłodszych
Brzoskwinie i ananasa odsączamy z syropu. Dwa plasterki ananasa odkładamy na bok. Będą one potrzebne do wykonania kapelusza meksykanina. Pozostałe plasterki oraz brzoskwinię kroimy w kostkę. Winogrono myjemy i osuszamy. Jeśli jest duże, koraliki przekrawamy na połowy. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Większe truskawki przekrawamy na połowy. Tak przygotowane owoce łączymy ze sobą i przekładamy do dwóch przygotowanych pucharków. Banany obieramy ze skórki. Obrane wkładamy do owocowej salsy. Na każdy z bananów nakładamy plasterek ananasa. Wierzch owoców dekorujemy bitą śmietaną. Część czekolady rozpuszczamy i rysujemy nią oczy, buzie i wąsy meksykanina. Pozostałą część ścieramy i posypujemy nią śmietankę. Meksykański deser gotowy!!!
marietta