Sposób przygotowania:
Owocowa zapiekanka
Przygotowanie:
Truskawki pokroić starannie na połówki,przełożyć do żaroodpornej formy do zapiekanek.Sucharki drobno pokruszyć,posypać nimi owoce.
Rozbić jajka,oddzielić dokładnie żółtka od białek.Białka ubić z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym,dodać żółtka.Przesianą mąkę ostrożnie wymieszać z masą jajeczną.
Masę przełożyć na truskawki ( najlepiej dużą łyżką). Formę z zapiekanką wstawić do średnio nagrzanego piekarnika,piec 30 minut w temperaturze 175 s.c na złoto brązowawy kolor.
Obficie posypać cukrem pudrem.Podawać natychmiast po upieczeniu,gdy potrawa jest gorąca.
Truskawki pokroić starannie na połówki,przełożyć do żaroodpornej formy do zapiekanek.Sucharki drobno pokruszyć,posypać nimi owoce.
Rozbić jajka,oddzielić dokładnie żółtka od białek.Białka ubić z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym,dodać żółtka.Przesianą mąkę ostrożnie wymieszać z masą jajeczną.
Masę przełożyć na truskawki ( najlepiej dużą łyżką). Formę z zapiekanką wstawić do średnio nagrzanego piekarnika,piec 30 minut w temperaturze 175 s.c na złoto brązowawy kolor.
Obficie posypać cukrem pudrem.Podawać natychmiast po upieczeniu,gdy potrawa jest gorąca.