Sposób przygotowania:
Owocowe babeczkiKruche Ciasto
Kruche ciasto:
1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, posiekać wszystko nożem, dodać przesiany cukier puder, żółtka i śmietanę. Zarobić ciasto
2. Piec w foremkach na babeczki.
Masa budyniowa
Masa budyniowa
1. Połowę mleka zagotować w garnku z grubym dnem. Pozostałą część zmiksować z budyniami, cukrem i mąką. Zmiksowaną masę wlać do gorącego mleka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia, ciągle mieszając.
2. Przygotowany budyń ostudzić (na czas studzenia warto przykryć go folią spożywczą, w taki sposób, by dotykała jego powierzchni i by nie zrobił się na nim tzw. kożuch).
3. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Partiami dodawać do niego chłodny budyń, cały czas miksując.
Krem czekoladowy
Krem czekoladowy należy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wykonanie i dekoracja babeczek
Gdy upieczone foremki i ugotowany krem budyniowy wystygną możemy dokończyć robienie babeczek.
Ja na sam spód daję odrobinę ulubionego dżemu, na niego nakładam masę budyniową i krem czekoladowy.
Wierzch dekoruję zastygniętą galaretką, którą wcześniej przygotowałam oraz owocami i posypką czekoladową lub startą czekoladą. Można zajadać:)
UWAGA!!! Babeczki szybko znikają wiec proponuje zrobić je z 2 porcji składników.
małe_miki