Sposób przygotowania:
Owocowy jedwab z chmurką
Dwie łyżki owocu odkładamy do dekoracji.Do garnka wlewamy litr wody, wsypujemy owoce i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu 3 min, następnie dodajemy starty na tarce imbir, cynamon, czerwony pieprz oraz odrobinę soli. Gotujemy jeszcze dwie minuty i odstawiamy na 10 min aby lekko ostygło. Miksujemy na gładko i ponownie podgrzewamy. W reszcie wody rozrabiamy kisiel, wlewamy do gotującej się zupy i gotujemy 2 min. Po zestawieniu z ognia doprawiamy miodem tak jak lubimy. Do białek dodajemy sól i ubijamy sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier waniliowy i otartą skórkę z cytryny. Na mrugającą słodką wodę kładziemy małą łyżeczką niewielkie porcje piany. Powinny mieć dość luźno, przykrywamy i parzymy około 5 minut. Podajemy z gorącą zupą owocową.