Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa, która skradnie Wasze serca, szczególnie ją polubią dzieci, ale Wy również jej nie odmówicie. Zupa na bazie bananów z dodatkiem aromatycznej przyprawy, która podkreśla walory smakowe. Wypróbuj, a nie pożałujesz.

Zupa bananowa

Składniki:

Zupa bananowa

 

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru
  • 10 g oleju
  • 2 banany
  • 250 g wody mineralnej niegazowanej
  • 200 g mleka koksowego
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki curry
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Zupa bananowa

I

1. Cebulę, czosnek, imbir obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju.
2. Do warzyw dodaję obrane ze skórki, pokrojone w plasterki banany, smażę do chwili aż banany zrobią się miękkie.
3. Następnie podlewam wodą mineralną, dodaje kostki bulionowe, wlewam mleko kokosowe, wsypuję sól, curry, pieprz i gotuję około 10 minut.
4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.