Sposób przygotowania:
Owocowy torcik
Biała ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać na końcu wsypać pomału cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem
i przez sito wsypać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Upiec biszkopt. Ugotować budyń wg. przepisu na opakowanie ale ze zmniejszoną ilością mleka. Budyń troszkę przestudzony wylewamy na biszkopt, układamy umyte i osączone owoce. Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu, lekko schłodzić. Tężejąca galaretkę wylewamy na owoce. Dekorujemy wierzch bitą śmietaną. Wstawić do lodówki
i przez sito wsypać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Upiec biszkopt. Ugotować budyń wg. przepisu na opakowanie ale ze zmniejszoną ilością mleka. Budyń troszkę przestudzony wylewamy na biszkopt, układamy umyte i osączone owoce. Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu, lekko schłodzić. Tężejąca galaretkę wylewamy na owoce. Dekorujemy wierzch bitą śmietaną. Wstawić do lodówki