Sposób przygotowania:
Owsiana pizza z patelniETAP 1:
Cebulę pokroiłam w kostkę. Schab pokroiłam w paseczki. Czosnek przecisnęłam przez praskę i przesmażyłam razem z cebulą i mięsem na niedużej ilości oleju. W misce umieściłam mąkę owsianą, ciepłą wodę, szczyptę soli, szczyptę cukru, olej i sodę. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulkę a następnie rozwałkowałam je na cienki placek średnicy ok. 20 cm.
Patelnię posmarowałam cienko olejem i nagrzałam. Włożyłam placek i usmażyłam na rumiano.
Przekręciłam na drugą stronę. Posmarowałam ketchupem, posypałam ziołami. Ułożyłam cebulę przesmażoną ze schabem i starty żółty ser.
Smażyłam na małym ogniu pod przykrywką aż ser się rozpuścił.
Pizzę wyłożyłam na talerz i podałam dodatkowo z ketchupem.