Sposób przygotowania:
Pizza z patelni
Drożdże pokruszyć do kubeczka zasypać cukrem i wymieszać do rozpuszczenia się.Mąkę przesiać do miski,wsypać sól wlać olej drożdże i mieszać dolewając stopniowo ciepłą wodę.Zarobić elastyczne ciasto(nie powinno kleić się do rąk)włożyć do woreczka foliowego i odstawić na 20 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki,pokroić w średnią kostkę posolić i popieprzyć.Poddusić na masełku. Ciasto wyjąć z woreczka zarobić i oderwać kulkę wielkości średniej pięści,rozwałkować na średnicę patelni i na ok. 1cm grubości.Patelnię rozgrzać i wlać łyżkę oleju,położyć placek i smażyć na złoty kolor uważając aby się nie przypalił ok. 5 minut.Po tym czasie odwrócić na drugą stronę,rozłożyć 2-3 łyżki pieczarek na nie położyć wędlinę i plasterki sera(może być tarty ser).Przykryć pokrywką i smażyć kolejne 5minut na średnim ogniu.Zdjąć na talerz polać keczupem,podawać od razu.