Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z włoską przyprawąETAP 1:

Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, rozpuścić, dodać 2-3 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki mąki, zamieszać, przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce na 10-15 minut.
Pozostałą mąkę wsypać do drugiej miski, dodać resztę wody, spieniony rozczyn i wyrabiać około 5-6 minut. Odłożyć do wyrośnięcia.
ETAP 2:

Następnie dodać sól, przyprawą włoską do pizzy, olej i wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodziło od miski.
ETAP 3:

Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w słupki boczek i por. Dodać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania, połączyć z koncentratem, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:

Ciasto podzielić 2-3 kawałki w zależności od wielkości patelni. Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć rozwałkowany kawałek ciasta.
ETAP 5:

Wyłożyć porcję przygotowanego farszu, posypać żółtym serem.
ETAP 6:

Piec pod przykryciem około 20 minut, na największym palniku i na najmniejszym ogniu.