Sposób przygotowania:
Owsiane ciaseczka
2,5 łyżki masła dobrze utrzeć z trzema żółtkami. Po chwili dodać do tego cztery łyżki miodu, 1/2 aromatu pomarańczowego, pól szklanki oleju i dobrze wymieszać. Czekoladę rozpuścić w rondelku na niewielkim ogniu, a następnie roztopioną czekoladę ostudzić i dodać do masy. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Trzy białka ubić na sztywną pianę, a w następnej kolejności dodać ją bardzo ostrożnie do masy. Do całości dodać powoli szczyptę soli oraz półtorej szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Orzechy włoskie łuskane bardzo drobno posiekać. Pokrojone orzechy oraz płatki owsiane dodać do wyrobionej masy i ponownie całość bardzo dokładnie wymieszać. Z ciasta formować okrągłe ciasteczka i piec je w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 - 25 minut. Uważać, żeby ciasteczka nie przypaliły się.